03
wo, juni
5 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
BURGUM - Afgelopen zaterdag 17 juni werden in de Triavium sporthal in Nijmegen de Nederlandse Kampioenschappen team georganiseerd. De Judo Kings judoka's stonden in de teams van Judo A-Zeven bij de jongens tot twaalf jaar en de meisjes tot twaalf jaar. Op het NK Teams staan alle districtskampioenen uit de zeven districten van Nederland en de Nederlandse Kampioenen van vorig jaar. De Friese judo selectie werd dit jaar bij zowel de jongens als de meisjes tot twaalf jaar kampioen van Noord Nederland.

Judoschool Veendam werd kampioen bij de jongens en meisjes tot vijftien jaar. De Fiese judo selectie (Judo A-Zeven) wisten met het meisjes team, waarin Elske vd Veen (Noord Burgum) in de voorrondes haar hulp aanbood en Mink de Ruiter (Westereen) zelfs in de finale haar partijen mocht laten zien, in de voorrondes de finale te halen door eerst van Bushi Arnhem te winnen en vervolgens van Team Coolen uit Noord Brabant. In de finale moesten de meiden het opnemen tegen het sterke team van Hercules uit Limburg wat helaas resulteerde in een verlies. De meiden mogen erg trots zijn op het behaalde resultaat, nog niet eerder heeft een team van de Friese judo selectie in de finales gestaan op de nationale teamkampioenschappen tot twaalf jaar.

Ook de jongens tot twaalf jaar hadden zich geplaatst, in dit team stonden meer Kings judoka's, Omar Rokic (Sneek), Marc Veenstra (Kollumerzwaag), Ivan Terpstra (Rinsumageest), Brian Smid (de Westereen), Thijs Boorsma (Leeuwarden) en Boaz Elzinga (Munein). De jongens wonnen in de voorrondes van Judo Team Nijmegen, maar verloren van Hercules uit (Limburg) in de halve finale. De wedstrijd om het brons moest gespeeld worden tegen Buel Sports uit Noord-Brabant, deze werd gewonnen en de jongens kregen het brons uitgereikt.

Judoschool Veendam won bij de meiden de wedstrijd om het brons, maar verloor helaas bij de jongens de wedstrijd om het brons. Meiden werden derde van Nederland en de jongens vijfde van Nederland.

Advertentie